Wandelen, fietsen, varen en sporten

Kanovaren in Maasplassengebied Limburg

Kanovaren op Tungelroyse Beek

Foto Bob Luijks / Natuurportret.nl

 

Natuurlijk Asselt heeft mooie kanotochten in aanbieding op en rond Maasplassengebied in Midden-Limburg. In samenwerking met ARK Natuurontwikkeling zijn in 2015 ook weer enkele kanotochten te maken over de Tungelroyse Beek die onder meer door Leudal slingert. Prachtige tocht over de meanderende beek vanuit het Kempenbroek tot in Kelpen-Oler (Leudal).

Falkplan fietsroutes vanaf Op Kapittelsbos

Op Kapittelsbos ligt pal aan de fietsknooppunten-route. Daarnaast is onze cultuurboerderij start- en eindpunt van twee fietsroutes van Falkplan. U kunt gratis parkeren op onze parkeerplaats aan de Haelense Beek, even door onze landschapstuin struinen en dan op pad gaan!

Falkplan Fietsroute vanaf Op Kapittelsbos:
Fietsen door het Leudal en Starrenbos
route.nl - Fietsen door het Leudal en Starrenbos
Falkplan Fietsroute vanaf Op Kapittelsbos:
Watermolens rondom Grathemroute.nl - Watermolens rondom Grathem

Plan de mooiste fietsroutes in de omgeving

fietsen door de bollenvelden in Haler LeudalStel zelf de fietstochten samen via de fietsknooppunten in Midden-Limburg en in het nabijgelegen Belgisch Limburg. Download de handige fietsapp.

Fietsen in het hart van Limburg

Fietsen in LeudalOp Kapittelsbos ligt aan fietsroutes (34/LF7) vlakbij de Maasplassen en de grindgaten. Er zijn volop mogelijkheden voor water(sport)liefhebbers, vissers, fietsers, skaters, sporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Exaten, de Tuspeel en De Beegderheide behoren tot de achtertuin van Op Kapittelsbos. Nationaal Park de Meinweg in Roermond en het prachtige Leudalgebied liggen dichtbij.

Mountainbiken

  • wandelen, mountainbiken middenlimburg tungeler wallen
    De fietsclub Parkzicht, omgeving Roermond, organiseert wekelijks tochten. Kijk op hun agenda voor de weekendtochten in het wielerseizoen, van maart tot en met oktober. Gasten zijn welkom om een rondje mee te fietsen.  Graag wel van tevoren kenbaar maken, via forum op de site of telefonisch via Dennis van Dijk. In het winterseizoen staat Op het forum worden afspraken gemaakt voor het weekend in het winterseizoen. Meestal gaat het dan om tochten met de mountainbike.
  • Voor mountainbiken in Midden-Limburg, check ook even de VVV-site.
  • Tweede Kerstdag is traditiegetrouw een mountainbike-route door Leudal.

Wandelen in hart van Limburg

Ons vakantiehuis ligt aan de fietsknooppuntenroute en vanuit ons vakantiehuis zijn diverse wandelroutes te volgen. Onze locatie op de kaart.

Fietsenwandelweb voor fietsen en wandelen in Midden-Limburg. wandelen, rust, heide, natuurMidden-Limburg is een wandelmekka. De mooiste tochten kunnen al beginnen vanuit ons vakantiehuisje. Het Grathems Ommetje start en eindigt bij onze landschapstuin, het hazelnotenpad is te belopen door het wandelpad achter de Haelense Beek in te slaan (Kapittelsbos ligt in het beekdal van de Haelense en de Uffelse Beek). Natuurgebieden als De Tuspeel, Exaten en de Beegderheide liggen in onze achtertuin en verder is het bosrijke natuurgebied Leudal te exploreren vanuit Bezoekerscentrum Leudal.

Tips voor meer interessante wandelsites en wandelgebieden

wandelen, exaten, bossen, heide, natuur

Zwemmen, sport en wellness

Sauna, yoga, meditatie, massage

Varen op de Maas

varen op Maas, grindgaten, boothuurZeilen, boottochten, veerpontjes, kano varen of sloepje varen op de Maas. Het is allemaal mogelijk.

 

 

page.php