Wandelen, fietsen, varen en sporten

Kanovaren in Maasplassengebied Limburg

Kanovaren op Tungelroyse Beek

Foto Bob Luijks / Natuurportret.nl

 

Natuurlijk Asselt heeft mooie kanotochten in aanbieding op en rond Maasplassengebied in Midden-Limburg. In samenwerking met ARK Natuurontwikkeling zijn in 2015 ook weer enkele kanotochten te maken over de Tungelroyse Beek die onder meer door Leudal slingert. Prachtige tocht over de meanderende beek vanuit het Kempenbroek tot in Kelpen-Oler (Leudal).

Plan de mooiste fietsroutes in de omgeving

fietsen door de bollenvelden in Haler LeudalOp Kapittelsbos ligt pal aan de fietsknooppunten-route. Ons vakantiehuis ligt aan de fietsknooppuntenroute en vanuit ons vakantiehuis zijn diverse wandelroutes te volgen. Onze locatie op de kaart.

Stel zelf de fietstochten samen via de fietsknooppunten in Midden-Limburg en in het nabijgelegen Belgisch Limburg. Download de handige fietsapp.

 

 

Fietsen in LeudalOp Kapittelsbos ligt aan fietsroutes (34/LF7) vlakbij de Maasplassen en de grindgaten. Er zijn volop mogelijkheden voor water(sport)liefhebbers, vissers, fietsers, skaters, sporters, wandelaars en natuurliefhebbers. Exaten, de Tuspeel en De Beegderheide behoren tot de achtertuin van Op Kapittelsbos. Nationaal Park de Meinweg in Roermond en het prachtige Leudalgebied liggen dichtbij.

 

 Mountainbiken

wandelen, mountainbiken middenlimburg tungeler wallenDe fietsclub Parkzicht, omgeving Roermond, organiseert wekelijks tochten. Kijk op hun agenda voor de weekendtochten in het wielerseizoen, van maart tot en met oktober.

Voor mountainbiken in Midden-Limburg, check ook even de Visit Midden-Limburg-site. 

 

Wandelen

wandelen, rust, heide, natuurMidden-Limburg is een wandelmekka. De mooiste tochten kunnen al beginnen vanuit ons vakantiehuisje. Het Grathems Ommetje start en eindigt bij onze landschapstuin, het hazelnotenpad is te belopen door het wandelpad achter de Haelense Beek in te slaan (Kapittelsbos ligt in het beekdal van de Haelense en de Uffelse Beek). Natuurgebieden als De Tuspeel, Exaten en de Beegderheide liggen in onze achtertuin en verder is het bosrijke natuurgebied Leudal te exploreren vanuit Bezoekerscentrum Leudal.

Tips voor meer interessante wandelsites en wandelgebieden

wandelen, exaten, bossen, heide, natuur

Zwemmen, sport en wellness

Sauna, yoga, meditatie, massage

Varen op de Maas

varen op Maas, grindgaten, boothuurZeilen, boottochten, veerpontjes, kano varen of sloepje varen op de Maas. Het is allemaal mogelijk.

 

 

page.php